1. Biblia
Credem in Cuvantul inspirat a lui Dumnezeu cuprins in Vechiul si Noul Testament, infailibil care reprezinta autoritatea suprema si finala pentru credinta si viata.

2. Sfanta Treime
Credem in Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.

3. Natura lui Isus Cristos
Isus Cristos este cu adevarat Dumnezeu si cu adevarat Om; a fost zamislit de Duhul Sfant si intrupat prin Fecioara Maria. El a murit pe cruce, jertfindu-Se pentru pacatele oamenilor. Dupa ce Dumnezeu L-a inviat din morti, El S-a ridicat la cer si acum sta la dreapta Tatalui, fiind Preotul si Mijlocitorul nostru.

4. Natura Duhului Sfant
Misiunea Duhului Sfant este sa-l proslaveasca pe Isus Cristos si sa-i convinga pe oameni de pacatele lor, sa-i nasca nin nou pe cei care se pocaiesc, sa fie prezent in cei credinciosi pentru a-i indruma, invata, proteja, asitandu-i in viata sfanta traita in serviciu lui Dumnezeu.

5. Natura omenirii
Credem ca omenirea a fost creata neprihanita dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, dar prin pacat a cazut din aceasta pozitie. Prin urmare, toti oameni sunt morti din punct de vedere spiritual si au nevoie de mantuirea lui Dumnezeu prin pocainta.

6. Pocainta, Nasterea din nou, Sfintirea
Pocainta este actul intoarcerii la Dumnezeu si parasirea pacatului (Marcu 1:15; Luca 13:3; Fapte 3:19). Nasterea din nou este schimbarea supranaturala facuta de Dumnezeu ca rezultat al pocaintei omului. Sfintirea este starea de a fi liber de pacat, viata traita dupa principile Bibliei, sub calauzirea Duhului Sfant

7. Marturisirea
Credem ca moartea lui Isus Cristos pe cruce a adus mantuirea tuturor oamenilor care se caiesc de pacatele lor si care isi intorc fata catre Dumnezeu prin credinta in Isus Hristos, Mantuitorul si Domnul lor.

8. Biserica
Adevarata Biserica este formata din cei care prin credinta in sangele mantuitor a lui Isus Cristos au fost nasuti din nou prin Cuvantul si Duhul lui Dumnezeu si sunt uniti in trupul lui Isus Hristos, al carui Cap este El.

9. Calitatea de membru al bisericii
Poate fi membru al bisericii orice credincios care dovedeste ca este nascut din nou, care se subordoneaza suveranitatii Bibliei, care asculta si respecta conducerea bisericii, traind viata spirituala in ascultare si neprihanire.

10. Viata spirituala
Credem in prezenta spirituala a lui Isus Cristos care locuieste in cei credinciosi prin Duhul Sfant si care le da putere sa urmeze poruncile lui Dumenzeu , traind in unitate si respect, fiind o pilda de dragoste si neprihanire.

11. Botezul in apa
Botezul in apa este actul scufundarii in apa oficiat in Numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, conform poruncii lui Isus Cristos. Cu toate ca accest act nu are putere sa spele pacatul, el reperezinta moartea, ingroparea si invierea lui Isus Cristos. Numai credinciosii care au experimentat pocainta si nasterea din nou sunt eligibil pentru botezul in apa.

12. Botezul cu Duhul Sfant
Experienta Botezului cu Duhul Sfant este ulterioara sfintirii si, de cele mai multe ori, ulterioara botezului in apa. Ea este inzestrarea cu putere pentru slujire si neprihanire. Este umplerea templului deja curatit prin pocainta, nasterea din nou si sfintire, este un dar a lui Dumnezeu ca raspuns la rugaciune. Botezul cu Duhul Sfant este insot de manifestarea vorbirii in limbi.

13. Darurile spirituale
Au fost acordate Bisericii prin Duhul Sfant pentru a fi folosite pentru zidirea trupului lui Isus Crisos.

14. Roada Duhului
Viata plina de Duhul se va manifesta prin dragoste, bucurie, pace, indelunga rabdare, bunatate facerea de bine, credinciosie, blandete, infranarea poftelor.

15. Cina Domnului
A fost instituita de Domnul Isus Cristos pentru amintirea mortii Sale. Numai crestinii nascuti din nou, curatiti de pacate si botezati in apa se pot impartasi cu Cina Domnului.

16. Impotriva practicilor condamnate de Biblie
Biblia interzice crearea si incurajarea partidelor in Biserica (Romani 16:17; 1Corinteni 5:11-13; 2Tesaloniceni 3:6,14;2; 2Ioan 10,11) deasemenea, Biblia interzice folosirea bauturilor alcoolice, pundu-le in contrast cu infranarea si sfintenia (Proverbe 20:1, 23:29-32; Isaia 28:7; Galateni 5:19-21). Orientarile sexuale condamnate de Scriptura, folosirea tutunului si narcoticelor sunt practici pacatoase care pun in evidenta o inima condusa de fire (Isaia 55:2; Romani 1:24-32; 1Corinteni 10:31-32; 2Corinteni 7:1; Efeseni 5:3-8; Iacov 1:21; Iuda 4-8,10-13). De asemenea, Biblia califica divortul drept o practica lumeasca (Matei 19:1-9).

17.Impotriva aparentei la grupari secrete
Biblia interzice asocierea cu grupari secrete si apartenenta sau obligatia facuta acestora prin juramant (Matei 5:34-37; Ioan 18:20; 2Corinteni 6:14-17;Iacov 5:12).

18. Viitorul Bisericii
Credem in intoarcerea personala si vizibila a lui Isus Hristos, in invierea trupeasca a sfintilor pentru viata vesnica in prezenta lui Dumnezeu si invierea trupeasca a celor nedrepti pentru judecata.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Biserica Haru Madrid -Shinpuru v2- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -